Bankovni Krediti RD EUdesign

 USKORO!!

     
 
Što je hrok?
 
 

Kako radi i čemu služi Hrvatski registar obveza po kreditima (HROK)?

Što je HROK, tko su njegovi korisnici i tko ga vodi ?
Hrvatski registar obveza po kreditima (HROK) je, registar ili upisnik podataka o kreditnim zaduženjima potrošača.
Njegovi korisnici su banke, fizičke i pravne osobe (klijenti) koji imaju obveze po kreditima, kreditnim karticama, prekoračenja po računima, leasingu, sudužništvu i jamstvu. U registru nema podataka o bilokakvim štednjama građana Republike Hrvatske. Vodi ga trgovačko društvo HROK d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu Nova vez 17 (Centar Kaptol). info tel.: 072 300 330 cijena poziva ista kao i u fiksnoj mreži.

Kako funkcionira i čemu služi HROK ?
U praksi HROK funkcionira tako da na kraju svakog mjeseca u njegovu bazu podataka ulaze sve informacije korisnika o zaduženjima fizičkih i pravnih osoba po kreditima, kreditnim karticama, prekoračenju po tekućem računu, leasingu te obveze kao sudužnik ili jamac. Podaci o blokadama računa nisu predmet dostave u Registar. Za sve informacije o blokadama računa molimo da se obratite u FINA-u. Svrha hrok-a je lakša i detaljna procjena trenutne kreditne sposobnosti za svakog klijenta pojedinačno kako trenutne financijske obveze nebi bile iznad mogućnosti otplate mjesečnih anuiteta.

Krediti bez HROK-a ?
Tu Vas moramo razočarati. Od 2011 god. kada su sve banke ušle u sustav HROK-a kredit bez HROK-a više NEMA. Nema kredita, ali ima polulegalnih pozajmica od strane raznih d.o.o.-a te privatnih kuća i pojedinaca. Troškovi kod takvih pozajmica su toliko visoki da Vam u svakom slučaju neće pomoći u bilo kojem smislu. Vjerujte nam na riječ... S druge strane možda za Vas postoji riješenje unatoč HROK-u. Često puta nam se jave klijenti koji misle da zbog HROK-a ne mogu realizirati kredit. Još češće im dokažemo da mogu. Ispunite kreditni upitnik i procjenu kreditne sposobnosti prepustite nama. Ipak nam je to posao...

Sve detalje možete pogledati na web stranici Hrvatskog registra obveza po kreditima.

 
 
     
 

 

 

 
     
Go to top
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #777c03 #7975ca #1017d9